Обавештење о одржавању активности „Отворено првенство Београда у скоковима са мале трамболине“

Дана 13.11.2021. године са почетком у 09.00 часова у Хали спортова Жарково одржаће се „Отворено првенство Београда у скоковима са мале трамболине“ на коме ће поред такмичара из Србије наступити и такмичари из Словеније.

      Овај сегмент гимнастичког вежбања због своје атрактивности постаје све популарнији у Соколским друштвима како у земљи тако и у иностранству па секције у Соколским друштвима члановима Соколског Савеза Београда и Соколског Савеза Србије које се баве скоковима са мале трамболине из године у годину постају све квалитетније и све бројније.

      Првенство у 2021. години биће десето такмичење ове врсте. Такмичење ће бити организовано у свим категоријама (млађи пионири, пионири, кадети, јуниори, сениори) у мушкој и женској конкуренцији у појединачним и групним наступима. Ово првеснтво организоваћемо у Спортском центру Жарково. Такмичење ће судити лиценциране гимнастичке судије. У свакој категорији ће бити организовани задати скокови прилагођени узрасту као и слободан скок који ће бити оцењивани. Победници у свим категоријама ће добити медаље и пехаре као и диплому о учешћу.

      За ово такмичење из године у годину влада велико интересовање међу соколским друштвима из земље и иностранства као и међу гимнастичким клубовима. У протеклим годинама наступали су такмичари из Србије, Словачке, Чешке, Словеније, Бугарске. Наша идеја је да ово такмичење у скоријој будућности претворимо у једно од највећих такмичења ове врсте у Европи. Циљна група овог такмичења су деца и омладина узраста од 7-30 година.                     

          Акција ће бити одржана уз поштовање свих мера и препорука кризног штаба.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *