Obaveštenje o održavanju aktivnosti „Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline“

Dana 13.11.2021. godine sa početkom u 09.00 časova u Hali sportova Žarkovo održaće se „Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline“ na kome će pored takmičara iz Srbije nastupiti i takmičari iz Slovenije.

      Ovaj segment gimnastičkog vežbanja zbog svoje atraktivnosti postaje sve popularniji u Sokolskim društvima kako u zemlji tako i u inostranstvu pa sekcije u Sokolskim društvima članovima Sokolskog Saveza Beograda i Sokolskog Saveza Srbije koje se bave skokovima sa male tramboline iz godine u godinu postaju sve kvalitetnije i sve brojnije.

      Prvenstvo u 2021. godini biće deseto takmičenje ove vrste. Takmičenje će biti organizovano u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori, seniori) u muškoj i ženskoj konkurenciji u pojedinačnim i grupnim nastupima. Ovo prvesntvo organizovaćemo u Sportskom centru Žarkovo. Takmičenje će suditi licencirane gimnastičke sudije. U svakoj kategoriji će biti organizovani zadati skokovi prilagođeni uzrastu kao i slobodan skok koji će biti ocenjivani. Pobednici u svim kategorijama će dobiti medalje i pehare kao i diplomu o učešću.

      Za ovo takmičenje iz godine u godinu vlada veliko interesovanje među sokolskim društvima iz zemlje i inostranstva kao i među gimnastičkim klubovima. U proteklim godinama nastupali su takmičari iz Srbije, Slovačke, Češke, Slovenije, Bugarske. Naša ideja je da ovo takmičenje u skorijoj budućnosti pretvorimo u jedno od najvećih takmičenja ove vrste u Evropi. Ciljna grupa ovog takmičenja su deca i omladina uzrasta od 7-30 godina.                     

          Akcija će biti održana uz poštovanje svih mera i preporuka kriznog štaba.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *